logo×

Stor, sterk og mektig - finnes ingenting han ikke ka

Text: Sofie S. & Lydia J. Video: Gunnlaug K.

Julen nærmer seg med storskritt. Flykting og alenemor, Maria, har verken trygghet, helse, penger eller møbler. Kan vi endre livet til Maria og de 7 barna hennes på bare én uke? 

 

Aldri før har vi fått en mer desperat, og ektefølt klem.

Vi er i Nord-Afrika. Vi kjører et godt stykke fra det området vi bor i. Området vi når er kommet til er et utrolig fattig nabolag, med sudanske flyktninger overalt. Vi får ikke filmet hvordan det ser ut her, men området er fullt av høye, skrøpelige boligblokker. Overalt på bakken ligger det nedtråkket søppel, og det går ville hunder over alt. Vi går opp flere etasjer og kommer oss inn døren.

En sterk og rar lukt gjennomsyrer hele leiligheten. Hele huset er umøblert. Veggene er skitne, ødelagte og det henger ledninger fra alle elektriske kontakter. På den ene veggen er det kun en treplate som skiller utsiden. Det er sprekker på begge sider og hull i platen. Vi går videre inn og finner badet. I doen som knapt fungerer ligger det rester med avføring. Dusjen er en vannkran som lekker konstant. I vasken ligger alle skitne klærne, og det er såvidt plass til tannbørstene på enden. Det er masse vann på gulvet.

Videre inn ser vi noe som fungerer som et kjøkken. Her finner vi det eneste møbelet i hele huset - én krakk. Likevel tilbringes måltidene på gulvet. De har ingen ovn, kjøleskap, eller kjøkkenutstyr. Selve matlagingen tilberedes i enden av gangen, ved siden av sengen til “mannen” i huset, han er 12 år gammel. Først nå skjønner vi hvor den gjennomsyrende lukten kommer fra. Maten lages ved å brenne kull under en liten kjele. 

Til venstre er to soverom. Det første soverommet er innredet med ett eneste teppe. Vi går videre til det siste soverommet, her møter vi hele familien på 8 sitte på to tepper. Maria er 35 år gammel, og alenemor med 7 barn i alderen 3-13 år. De har rømt fra krigen i Sudan. Ektemannen hennes og den ene sønnen har hun ikke sett eller hørt noe fra siden de dro fra sudan. Her har de bodd i 2 måneder. Når vi spør henne om hun har jobb, svarer hun nei. Hun har leddgikt, og dette påvirker henne i stor grad. 35 år gammel. De intense smertene bærer hun sammen med forsørgeransvaret for alle barna. Noen dager er smertene så store at det å lage mat er en umulig oppgave. Barna legger seg ofte sultne.

Vi får med oss at barna ikke går på skole, så vi spør henne hva barna gjør om dagen. Ingenting, svarer hun. De sitter der, i leiligheten, hele dagen.

Leiligheten de bor i nå er luksus i forhold til huset de hadde i Sudan, men livet er langt fra like luksuriøst. Vi har aldri sett noen med et så håpløst blikk. Maria er redd for fremtiden.

Det er lett å si tall, det er lett å komme med statistikk om fattigdom. Men her har vi et faktisk eksempel. Her er Maria. Uten daglig sikkerhet, uten ektemann, uten helse, uten mulighet til forsørge. Vi kan ikke hjelpe alle, men vi har mulighet til å forandre livet til 8 fantastiske mennesker ved å hjelpe denne familien.

Vårt mål er å vise Jesu kjærlighet til denne familien. Vi inviterer deg til å bli med på dette. Du kan være med å kjøpe en gave for fremtiden fra nettbutikken vi har satt opp, og i slutten av uken skal hele internasjonal bildøy levere gavene dere har bidratt med.

Det er snart jul. Vi ber om at med deres hjelp, og kristi kraft at dette huset skal bli et helt annet enn det dere har sett i denne videoen. Hva med å gi en julegave som virkelig vil bety noe?

«Enhver skal gi det han har bestemt seg for i sitt hjerte, ikke med ulyst eller av tvang. For Gud elsker en glad giver.» (2.Kor 9,7)

NB! This project was completed.